On-Line degustacija 22.01.2021.

5.900,00RSD

Jedinstvena prilika da prvi put kod kod kuće probate tri vrhunska srpska organska vina iz vinarije Plavinci i u razgovoru s vinarom Branislavom Anđelićem čujete kako su nastala. A u pitanju su doista posebna vina od novonastalih sorti regent i panonia, te tradicionalne popularne tamjanike!

Da bi ste prisustvovali degustaciji potrebno je da instalirate na vašem telefonu ili kompjuteru Zoom aplikaciju, a mi ćemo vam uz vina dostaviti link preko kojeg možete da prisustvujete degustaciji u zakazanom teriminu.

Na degustaciji će biti predstavljena vina Ćilibar 2019, Selena 2019 i Indigo 2018.

Opis

Kako učestvovati

Naručite do 19.01.2021. i mi ćemo vam poslati vina na izabranu adresu do 21.01.2021. Na dan degustacije, 22.01.2021. poslaćemo vam link za logovanje na Zoom telekonferencijsku platformu.

Predlažemo da okupite prijatelje i članove porodice – degustacioni paket je dovoljan za 5-8 učesnika.

Šta ćemo piti

Ćilibar 2019, Plavinci

Pitko i originalno organsko belo vino od sorte panonia, dobijene ukrštanjem rajnskog rizlinga i domaćeg genotipa visoke otpornosti na bolesti, što je omogučilo da sorta postane zahvalna za organski uzgoj. U pitanju je aromatski zavodljivo vino, naglašene mineralnosti, lepo zaokruženo i duge završnice kroz koju provejavaju voćne note crvenog grejpa. Dobitnik je srebrne medalje na Šampionatu Balkana 2018 (BIWC)

Indigo 2018, Plavinci

Sorta regent, od koje se pravi Indigo, nazvana je po čuvenoim indijskom dijamantu koji se nalazi u pariskom muzeju Luvr. Nastala je u Nemačkoj 60-ih godina prošlog veka s idejom da se u hladnijim klimatskim područjima od nje dobijaju crvena vina mediteranskog stila. Ovo potpuno organsko vino neobično intenzivne boje indiga, nosi čitav buket raskošnih voćnih aroma među kojima dominira borovnica, dok se u ustima lagano raslojavaju ukusi crnog bobičastog voća i crne čokolade. Dobitnik je srebrne medalje na Šampionatu Balkana 2020 (BIWC).

Selena 2019, Plavinci

Oranž vino od organski uzgajane tamjanike posle četiri dana maceriranja fermentiralo je na divljim kvascima više od dva meseca i odležalo šest meseci na talogu pre nego što je nefiltrirano ušlo u bocu. Ova netipična tamjanika izazvala je veliku pažnju kada se početkom 2020. godine pojavila na tržištu kao prva organska tamjanika Srbije u svega nekih 900 boca, a sada imate priliku da je probate u virtuelnom društvu njenog autora! Dobitnik srebrne medalje na Šampionatu Balkana 2020 (BIWC).

Dodatne informacije

Težina 4.20 kg