Akcija!

2018 Indigo

1.800,00RSD 1.500,00RSD

 Crveno vino od organskog grožđa Regent – 0,75l

  • Maceracija 8 dana
  • Vrenje na divljem kvascu 28 dana
  • Odležavanje na talogu 18 meseci
  • Odležavanje u flaši 3 meseca
  • Nebistreno i nefiltrirano, sadrži talog
  • Ukupne kiseline 7,2 g/l
  • Zaostao šećer 0,66 g/l
  • Ukupni sulfiti 65,64 mg/l
  • Alkohol 14,3%

Opis

Indigo je proizveden od sorte grožđa Regent iz organski sertifikovanog vinograda u Gročanskom vinogorju.

Potpuno zrelo grožđe se bere ručno i posle odvajanja bobica od peteljki ostavlja da macerira osam do dvanaest dana uz potapanje bobica svakih 6 sati. Nakon toga se cedi i prebacuje u otvoreni tank za vrenje. Kada vrenje počne da jenjava, tank se zatvara i vrenje nastavlja, što traje i do dva meseca u zavisnosti od godine. Vino se zatim otače sa grubog taloga, pod plaštom inertnog gasa koji sprečava oksidaciju, i prebacuje delimično u tank, a delimično u staru burad na odležavanje. Odležavanje traje 12-18 meseci, za koje vreme se vino povremeno meša, kako bi se fini talog podigao sa dna i omogućio ekstrakciju aroma. Oko mesec dana pre flaširanja mešanje prestaje kako bi se talog slegao na dno. Vino se zatim pretače u jedinstven tank, odakle se flašira bez filtriranja. U celom proizvodnom procesu ne dodaju se nikakvi aditivi, sem malo supora pred flaširanje.

Indigo je jako obojeno, tamno vino. Indigo odlično ide uz masne sireve, gulaše, mućkalice, divljač, bifteke, jela sa jakim sosovima. Za kraj obroka probajte ga sa kolačima od čokolade ili izborom sireva praćenim suvim smokvama, grožđicama i orasima.

Da bi se u potpunosti uživalo u vinu Indigo obavezno ga treba pretočiti i izložiti vazduhu bar dva sata pre konzumiranja i poslužiti na 16ºC – 18ºC.

Dodatne informacije

Težina 1.4 kg