Šta izdvaja organska vina Plavinci od drugih

Novi mirisi i ukusi

Vino se pravi od retkih sorti grožđa i ne liči na bilo koje drugo vino koje ste do sada probali. Crveno vino „Indigo“ je od sorte Regent, koju jedini gajimo na Balkanu, a belo vino „Ćilibar“ od sorte Panonia koju gaje samo tri vinogradara u Srbiji.

Ujutru ne boli glava

Naša proizvodnja je organska. Grožđe se gaji bez upotrebe pesticida, herbicida, fungicida i veštačkog đubriva. Vino sadrži od 4 do 10 puta manje sumpora od običnih, neorganskih vina. Ne dodajemo ni enzime, ni pojačivače boje i ukusa, ni bistrila zivotinjskog porekla.

Ručni rad

Pažnja se posvećuje svakom grozdu, svakoj flaši vina. Ručno se bere, cedi, flašira, etiketira. Trošimo i do dest puta više vremena po flaši. Ne jurimo za osvajanjem tržišta već za srcima malobrojnih koji znaju da cene pravu stvar kad je probaju.

Izdvaja Vas od drugih

Treba vam veza da biste ga kupili. Šalimo se, ali stvarno, toliko ga malo pravimo da ćete sigurno biti jedini koji ste u moru industrijskih kabarnea, šardonea i sovinjona, i po kojeg prokupca i vranca, na večeru nekome odneli nešto izuzetno.

Dobra za vegane

Da li ste znali da se vina bistre jajima, mlekom, ribljim mehurom i svinjskim proteinom koji svi ostaju u vinu. Mi ne koristimo životinjske proizvode ni u vinogradu ni u vinariji. Naša vina su 100% vegan.