Poklon paket

3.000,00RSD

Za nadolazeće praznike poklonite nešto izuzetno. Plavinci su jedna od samo tri vinarije u Srbiji sa organskim sertifikatom. Potpuno prirodna vina, prave se u malim količinama i nema ih u prodaji na mnogo lokacija. Ćilibar i Indigo između sebe mogu da pokriju sva jela i svačiji ukus.

Opis

Ćilibar je proizveden od sorte grožđa Panonia iz našeg organski sertifikovanog vinograda u Gročanskom vinogorju.

Potpuno zrelo grožđe se bere ručno i posle odvajanja bobica od peteljki ostavlja da macerira do dva dana bez ikakvih dodataka. Nakon toga se cedi i prebacuje u otvoreni tank za vrenje. Posle nekoliko dana, kada burno vrenje počinje da jenjava, tank se zatvara i vrenje nastavlja, što traje 20-40 dana u zavisnosti od godine. Vino se zatim otače sa grubog taloga, pod plaštom inertnog gasa koji sprečava oksidaciju, i prebacuje u tank za odležavanje. Odležavanje traje oko 6 meseci, za koje vreme se vino povremeno meša, kako bi se fini talog podigao sa dna i omogućio ekstrakciju aroma. Oko mesec dana pre flaširanja mešanje prestaje kako bi se talog slegao na dno. Vino se flašira direktno iz tanka, bez filtriranja. U celom proizvodnom procesu ne dodaju se nikakvi aditivi, sem malo supora pred flaširanje.

Ćilibar je moderno i osvežavajuće vino. Naglašene kiseline se odlično slažu sa masnijim, kremastijim jelima. Dobro ide uz svinjetinu i jagnjetinu, perad u belim sosovima, plave ribe (losos, tuna, skuša…) i plave sireve. Odlično se slaže i sa azijskom hranom, posebno onom ljutom. Od kolača se odlično slaže sa čizkejkom, pitom od višanja, baklavom.

Poslužiti ohlađeno na 9ºC – 11ºC.

Indigo je proizveden od sorte grožđa Regent iz organski sertifikovanog vinograda u Gročanskom vinogorju.

Potpuno zrelo grožđe se bere ručno i posle odvajanja bobica od peteljki ostavlja da macerira osam do dvanaest dana uz potapanje bobica svakih 6 sati. Nakon toga se cedi i prebacuje u otvoreni tank za vrenje. Kada vrenje počne da jenjava, tank se zatvara i vrenje nastavlja, što traje i do dva meseca u zavisnosti od godine. Vino se zatim otače sa grubog taloga, pod plaštom inertnog gasa koji sprečava oksidaciju, i prebacuje delimično u tank, a delimično u staru burad na odležavanje. Odležavanje traje 12-18 meseci, za koje vreme se vino povremeno meša, kako bi se fini talog podigao sa dna i omogućio ekstrakciju aroma. Oko mesec dana pre flaširanja mešanje prestaje kako bi se talog slegao na dno. Vino se zatim pretače u jedinstven tank, odakle se flašira bez filtriranja. U celom proizvodnom procesu ne dodaju se nikakvi aditivi, sem malo supora pred flaširanje.

Indigo je jako obojeno, tamno vino. Indigo odlično ide uz masne sireve, gulaše, mućkalice, divljač, bifteke, jela sa jakim sosovima. Za kraj obroka probajte ga sa kolačima od čokolade ili izborom sireva praćenim suvim smokvama, grožđicama i orasima.

Da bi se u potpunosti uživalo u vinu Indigo obavezno ga treba pretočiti i izložiti vazduhu bar dva sata pre konzumiranja i poslužiti na 16ºC – 18ºC.